Dessa 6 stycken piroger kostade totalt ca 25 kronor

6 piroger 2-3 portioner

Ingredienser:

1 rulle smördeg

150-200 g påläggsskinka gärna rökt

150 g riven ost

grovmalen senap efter smak (jag hade i ca 2 msk)

1 ägg

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader

Skär ner skinkan i tunna strimlor och skär sedan tvärs över

Blanda ihop skinka, ost och senap (spara lite av osten att lägga på toppen)

Dela smördegen i 6 bitar

Fördela fyllningen mitt på smördegsbitarna

Pensla med uppvispat ägg

Kläm ihop pirogerna och lägg på bakplåtspapper klädd plåt

Pensla med ägg och lägg resten av osten på toppen

Ställ in i ugnen i cirka 10- 15 min eller tills pirogerna fått fin färg

Tips:

Dessa piroger kan frysas

Gör pirogerna på ojämna bitar av pålägg och ostbitar som blir över