Jag blev sugen på något mustigt och kryddstarkt lite “comfort food” till middag idag

Så slängde ihop denna “gryta”

cirka 15-20 kronor för hela kalaset

1-2 portioner

1 stor kycklingfilé

champinjoner

1/2 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

1 stor kvisttomat

matlagning vin (alternativ vittvin)

tomatpuré

kycklingfond

Harissa

salt

svartpeppar

olivolja

Valfri pasta men jag gillar spagetti till denna rätt

Tillagning:

Börja koka pasta

Undertiden:

Hacka och mjuka upp den gula löken i olivoljan

Skär ner kycklingen i mindre bitar och fräs runt dem med löken

Skär ner champinjonerna och stek med kycklingen, salta och peppra lite

Riv i vitlöksklyftorna

Häll i en skvätt kyckling buljong, kläm i tomatpuré och en skvätt Harissa ju mer ju starkare

Häll nu i cirka 1 dl matlagningsvin eller vittvin

Ta lite vatten från den kokande pasta och häll i så det blir lite sås

Låt puttra ihop lite

Häll upp och njut