Ingredienser:

ca 5 1/2 dl pasta valfri (jag använde Idealmakaroner)

3 ägg

4 dl mjölk

1 gul lök

skinka eller bacon (jag använde rökt skinka)

salt

vitpeppar

paprikapulver

2 1/2 – 3 dl riven ost

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader

Smörj formen

Koka pastan

Hacka löken och skär ner skinkan i mindre bitar

Fräs upp löken i lite matfett

Lägg i skinkan när löken mjuknat något

Fräs upp tills skinkan fått lite färg

Häll av pastavattnet när pastan kokat klart

Häll den avrunna pastan i den smorda formen

Blanda i löken och skinkan

Vispa ihop äggen och mjölken+ kryddor

Blanda ner ca 2 dl av den rivna osten i ägg och mjölkblandningen

Häll detta över pastan och skinkan

Rör runt och jämna till allt i formen

Blanda resten av osten med ströbrödet

Sprid det över anrättningen

In i ugnen 20-30 minuter eller tills anrättningen fått fin färg.

Tips:

Jag brukar spara resten av pålägg som jag inte hinner äta upp, lägger dessa i en påse i frysen och när jag har tillräckligt så är det perfekt att ha i denna maträtten