8 stycken

Ingredienser:

25 g smör

1/2 pkt jäst

1/2 msk sirap (honung eller socker)

1/2 tsk salt

5 dl grahamsmjöl

1 dl vetemjöl

+ lite extra vetemjöl till när bullarna ska bakas ut

Tillagning:

Smält smöret

Häll i mjölken till fingervarmt ( ca 37 grader ej varmare för då kan man “döda” jästen)

Rör ut jästen tillsammans med lite av mjölk och smör blandningen

Häll i resten av ingredienserna i bunken

Om du arbetar degen i maskin, låt den gå i ca 10 minuter

Låt jäsa i 45 min på dragfri plats,övertäckt gärna med plastfolie, det hjälper brödet att både hålla värmen och fukten i degen.

Dela degen i 8 lika stora bitar och trilla dem runda

Ställ bullarna på bakplåtpappersklädd plåt

Platta till dem lätt

Täck bullarna och låt jäsa

Sätt nu på ugnen 250 grader, medans bullarna jäser

Grädda bullarna i ca 8 minuter

Ta ut och låt svalna övertäckta på galler.