Ingredienser:

3 1/2 dl mjölk

1 äggula

1/2 – 3/4 dl socker

1 msk maizena mjöl

kanelstång

citronskal

några korn salt

Tillagning:

Separera äggvitan från äggulan

Lägg äggulan i en kastrull, rör ihop med några korn salt

Lägg ner kanelstång och lite citron skal (bara det gula)

Häll i mjölk och socker ( spara lite mjölk att blanda maizenan i)

Rör ut maizenan i resten av mjölken

Ställ kastrullen strax under medelvärme, tills det börjar tjockna

Rör hela tiden

När första bubblan dyker upp ta bort från värmen

Häll upp i 3 små skålar, låt kallna i kylen

Tips:

Strö lite socker över leite cremen och bränn som en creme bryle

Denna efterätt blir inte lika fast som creme brylen utan mer som en kräm

Original receptet är egentligen det dubbla

men i och med att jag bara gjorde detta som ett test så gjorde jag bara hälften.

Min brännare ville inte riktigt fungera, ser lite skumt ut men gott blev det.