Enkel och snabb tillagad men ändå smakrik.

Ingredienser:

4-6 skivor prosciutto eller parma skinka
1 liten rödlök
färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
färsk chili (jag valde jalapeno och habbanero)
matfett (smör eller olja)
citron
paprika (valfri färg)
bladpersilja
grädde (2-3 dl)

Valfri pasta

Tillagning:

Börja koka valfri pasta (den ska blandas ner i såsen när den är klar)

Skär lök, champinjoner i skivor
Skär ner persilja och paprika i mindre bitar
Finhacka valfri chili (beroende på hur starkt man tycker om)

Smält smör (valfritt matfett)

Lägg ner den hackade chilin, lök, champinjoner och paprika
Riv vitlöksklyftorna
Riv sönder skinkan i bitar och lägg i stekpannan
Droppa några citron droppar över allt (inte för mycket kanske 1 tsk)
Låt allt fräsa ihop utan att ta för mycket färg
Häll i grädde (tills man är nöjd med mängden sås) och persilja
Låt sjuda ihop lite

Vänd sedan ner pastan och låt det bara puttra ihop

Om man vill kan man ta några kvarn tag svartpeppar, när man lagt upp maten.

Jag har inget salt i såsen, behövs inte för mina smaklökar.

Pastan kokas i rejält saltat vatten och prosciutton släpper en del salt.

Men smaka av.