Ingredienser:

ca 1/3 frp färsk jäst

6 dl fingervarm vatten (ca 37 grader)

2 msk olivolja

1 tsk salt

13 dl vetemjöl ( jag blandade Mantobiamjöl och vetemjöl)

50 g valnötter

sesam- och vallmofrön

olivolja och vatten till pensling

Tillagning:

Hacka valnötterna och blanda ihop alla ingredienser i en bunke

Låt degen arbeta i “assistent” i ca 10 minuter

Degen blir ganska lös

Täck bunken med plastfolie

Låt jäsa i 2 timmar

Sätt ugnen på 250 grader

Häll upp degen på bakplåtspapper och dela i två delar

Forma dem till limpor, så gott det går (mjöla händerna lite)

Pensla med olivolja och vatten

Strö över sesam- och vallmofrön

När ugnen är uppvärmd

Låt grädda i 10 min i 250 grader

Sänk sedan värmen till 150 grader och låt brödet grädda i ca 20 minuter till

Ta ut ur ugnen och låt kallna på galler under duk.