Blev så sugen på mera Sushi

Ingredienser:

5 noriark

2 1/2 dl sushi ris

5 dl vatten

2 tsk risvinsvinäger

1 tsk socker

Fyllning:

2 små förpackningar crabbsticks

grön paprika skuren tunt på längden

1 burk tonfisk

2 – 3 msk majonnäs

1/4 finhackad rödlök

sweet chilisås efter smak (ca 2-3 msk)

Tillagning:

(Blue Dragons) sushi ris sköljs av ordentligt i en sil under rinnande vatten

Häll riset i en skål och täck med kallt vatten låt stå i 20 minuter

Häll av riset och skölj en gång till

Lägg nu riset i en kastrull med vattnet, sockret och risvinäger

Koka upp och låt riset puttra på svag värme i ca 20 minuter eller tills vattnet kokat in

Låt riset kallna/ svalna

Gör under tiden tonfisk röran blanda ihop tonfisk, finhackad lök, majonnäs och sweet chilisås

När riset kallnat

Lägg ett upp ett noriark och platta ut 1/5 av riset över hela arket, lämna 1 cm utan ris på ena kortsidan

Lägg på 1/5 av tonfiskröran ca 3 cm rand tvärs över kortsidan som är täckt med ris

Sedan lägger man på 2 crabbsticks som är delade tvärs över så det blir 4 längder

Sist la jag på paprikan som jag skurit tunt i längder

Rulla ihop rullen tight

När man kommer till slutet dra vatten över centimetern som du lämnat utan ris, detta gör man för att “limma” ihop rullen

Skär i lagom bitar

Tips:

Dessa bitar är ca 2 cm i diameter och ca 1 1/2 cm höga

Jag har väldigt tunt med ris.

Avnjuter dem med wasabi utblandat i Kikkoman soja och sesamfrön.