Ingredienser:

1 liter filmjölk

3 dl gräddfil

Smaksättning:

1 vitlöksklyfta

paprika pulver

cayennepeppar

Herbamare örtsalt

en nypa flingsalt

Tillagning:

Värm upp filmjölk och gräddfil till 50 grader

Häll upp massan i ett durkslag som man lagt en ren diskhandduk

Låt rinna av ordentligt

Låt stå och rinna av i 1-2 timmar

Kläm ut vätskan

Häll upp massan i en skål och krydda med kryddorna och pressa i en vitlöksklyfta

Rör ihop smaka av så det smakar som du vill

Häll i oströran i en burk

Ställ in i kylen

Tips:

Man kan smaksätta osten med olika kryddor beroende på vad man tycker om

Vasslen alltså vätskan som rinner ur ostmassan är toppen att baka bröd med

den kan sparas till ett senare tillfälle

Jag gjorde min ost på 1 liter A-fil behövde göra av med den.