Fick en kasse med blåbär av en vän för ett tag sedan, hade inte tid att göra något åt dem just då men nu har de blivit till blåbärssylt

(har en fryspåse med bär kvar i frysen till paj vid ett annat tillfälle)

Grundreceptet

Innehåll:

2 liter blåbär

3 dl syltsocker

3 dl socker

1 vaniljstång (om man vill men det behövs ej)

Tillagning:

Varva blåbären med sockret

Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i fröna + stången

Koka upp på svagvärme

Skumma ordentligt

Koka i 15 minuter

Plocka ur vaniljstången

Häll upp i ordentligt rengjorda, uppvärmda burkar (värms i 100 grader varm ugn)

Sätt på locket med en gång

Låt svalna

Förvaras svalt eller i kylen

Tips:

Jag gjorde på 3 liter bär därav antalet burkar, ena burken blev halvfull.