Testade att lägga in gurkor (för ca 1 vecka sedan) därav en liten mängd

Ingredienser:

4 Västerås gurkor

1 del vatten (2 dl)

1 del socker (2dl)

1 del ättika 12% (2 dl)

1 msk gula senapskorn

lite krondill

ett par tunna skivor pepparrot

salt (utan jod)

Tillagning

Diska burkarna och lock ordentligt och “bränn av burkarna” i ugnen på 150 grader

häll kokande vatten över locken i en skål så de också blir helt rena

Skölj och skiva gurkorna salta dem låt dem stå i ca 1 timme

Koka upp lagen:

vatten, ättika, socker och lägg sedan i senapsfröna

Skölj av gurkorna från saltet

Lägg dem i de varma burkarna varvat med krondillen och lite pepparrot

häll och täckgurkan med den varma lagen

Sätt på locket direkt

Vänd burkarna upp och ner låt kallna och ställ dem gärna mörkt och svalt

Tips:

God till maten och även på en leverpastej smörgås

Tänk på att aldrig stoppa fingrarna i burken, använd alltid rena bestick när du tar upp gurkskivorna