En sommartårta fylld med de sista svenska jordgubbarna och vaniljkräm

Garnerade med vanlig 40% vispgrädde och ännu mer jordgubbar på toppen

En fantastisk enkel och god botten.

ca 10 bitar

Ingredienser:

4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

smör och mjöl till formen

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader

Smöra och mjöla en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter ( jag gjorde min i en ca 22 cm i diameter form)

Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp i ca 3 minuter

Blanda de bägge mjölksorterna och bakpulvret i en annan bunke/ skål.

Sikta ner mjöl och bakpulver blandningen i det uppvispade sockret och ägget

rör ner det försiktigt till en jämn smet med en slickepott

Häll ner smeten i den smorda och mjölade formen och ställ in i nedre delen av ugnen ( jag ställde min andra falsen ner ifrån)

i ca 30 minuter

känn med provsticka kakan ska vara helt torr

Låt svalna helt

Tips:

Jag gjorde min botten på morgonen täckte den med plastfolie när den svalnat och lät den stå och vila hela dagen innan jag fyllde den

Man kan “bröa” formen med cocos också om man gillar och tål det blir en väldig god smak

Denna botten går bra att frysa

Vill man ha den glutenfri så byt ut vetemjölet mot 1 dl potatismjöl till