1 portion

Ingredienser:

4 små kycklinginnerfiléer

2 mindre kvist tomater

4 stora färska champinjoner

1/4 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 vittvin eller vitt matlagningsvin

ca 1/2 dl tomatpuré

oregano (torkad)

Salt och peppar

Några droppar kycklingfond

Tillagning:

Finhacka lök och vitlök

skär ner champinjonerna i bitar

dela kycklingen i mindre bitar

skär ner kvisttomaterna.

Smält smör lägg sedan i lök och vitlökshacket låt mjukna och få lite färg i smöret

låt sedan kycklingen stekas med salta och peppra

i med champinjonerna låt dem steka med lite

Häll sedan på “vin”, tomatpuré och de delade kvisttomaterna några droppar kycklingfond

Låt puttra ihop

Ris eller pasta funkar även med klyftpotatisar till denna rätt.

Tips:

Om man vill ha en krämigare sås så kan man ha i lite grädde.

Åt lite av kycklingen igår med pasta resten åt jag idag med ris till lunch.