4 portioner

Ingredienser:

800 g falukorv

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

tomatpuré efter behag

salt och peppar

lite vatten

1/2 burk kokbar cremefraice

1 dl gräddfil

alternativ till mejeri produkterna:

1 burk kokbar cremefraice

eller 3 dl gräddfil

eller grädde av valfri sort

(men nu var det jag hade hemma så det var de det fick bli)

Tillagning:

Hacka löken och skär korven i strimlor.

Fräs upp lök och korv i lite smör tills löken börjar bli lite mjuk på medelvärme

Peppra

Pressa i vitlöken

Lägg i tomatpuré

Blanda ner de/den mejeri produkt du väljer eller har hemma

Blanda ihop ordentligt

Jag hällde i ca 1 1/2 – 2 dl vatten beror på hur tjock sås man vill ha, prova dig fram

Smaka av för att se om det behövs salt eller mer peppar.

Låt puttra ett par minuter.

Serveras med antingen kokt ris eller pasta om så önskas.

Tips:

Jag vill gärna ha en korv med så hög kötthalt som möjligt

ju högre kötthalt ju godare blir “Stroganoffen” i mitt tycke.