Dottern har varit duktig idag, läs hennes tips och tankar längst ner.

Enligt dottern smakar dessa kakor som Subways kakor

hennes egna ord “de är i världsklass”

150 g smör

3 ½ dl socker

2 msk sirap

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

4 dl vetemjöl

½ dl kakao drygt

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

200 g hackad choklad (mjölk/block/daim eller vad man nu vill)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader (150 grader om det är varmluftsugn).

Smält smöret.

Blanda socker, sirap och vaniljsocker lite lätt och sedan rör ner smöret.

Tillsätt även ägget och äggulan och rör ihop smeten.

Det behöver inte vara länge bara det är gjort.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, cacao, choklad och salt i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen.

Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge! Blir en ganska tjock o fast smet/deg.

Gör bollar av smeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Tänk på mellanrum då dem flyter ut ( de på bilden är färdiggräddade men vill försöka visa avståndet mellan kakorna)

Platta till bollarna

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 9-12 minuter.

Tips:

Jag hade mina inne i cirka 12 minuter.

Det viktiga är att dem inte är inne för länge!

Ta hellre ut dem för tidigt.

Låt kakorna svalna på galler eller på köksbänken.

Man kan självklart utesluta cacao och även choklad och göra ljusa kakor, då med 2 tsk vaniljsocker och eventuellt vitchoklad om man tycker om det. Personligen tycker jag det blir för sött med vitchoklad.