Dessa kakor flyter inte ut i ugnen, alltså perfekt för att baka kakor med pepparkaksmått eller andra utstickare.

Vaniljkakor

ca 40 stycken

Ingredienser:

125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader

Tärna det kalla smöret till kakorna i en matberedare.

Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det börjar gå ihop.

Knåda det sista för hand och låt degen vila 30 min i kylen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca ½ cm tjocklek.
Stansa ut dina kakor och lägg dem på en bakplåtspapper klädd plåt.

Grädda i ugnen i ca 3-5 min beroende på storlek.

Jag lät mina stå i ugnen tills de fått lite färg.

Låt kakorna svalna på plåten.