Kanske inte ser mycket ut för världen men ack så gott

3-4 portioner

Ingredienser:

1/3- 1/2 pkt kokt pasta använd valfri pasta (jag tog det jag hade hemma havrepasta spiral)

ca 300- 400 gram bacon

1 stor lök

2 vitlöksklyftor

6 färska champinjoner

riven ost

Béchamelsås:

2 msk smör

2 1/2 mjöl

5 dl mjölk

salt & vitpeppar

Tillagning:

Smörj en gratängform.

Béchamelsåsen smält smöret och rör ner mjölet, häll i mjölken under omrörning låt koka upp på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.

Skiva champinjoner, hacka löken, finhacka vitlöken och skär baconet i bitar. Lägg lite smör i stek pannan och fräs ihop blandningen som du hackat och skivat. Salta (ta det lugnt med saltet, smaka av) & peppra med både vit- och svartpeppar. Fräs tills löken mjuknat.

Lägg lite béchamelsås på botten av den smorda formen, lägg sedan hälften av pastan på det lägger du bacon och lök röran + riven ost, sedan på med resten av pastan. sedan häller du resten av béchamelsåsen och toppar med riven ost efter tycke och smak.

Sedan in i ugnen på 200-225 grader ca 15- 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg, håll koll.

Avnjutes gärna med en sallad till eller varför inte bara gurka och tomat.

Själv hade jag lite ketchup till smiley

Anmärkning:

Jag råkade göra lite för lite béchamelsås det funkade ändå, dock inte så krämig.