19-20 st.

Ingredienser:

1 brk 400 g kikärtor (220 g avrunna)

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

saft från 1/2 citron

1 stor bunt bladpersilja

Vegeta krydda eller salt

1-1 1/2 msk mald koriander

ca 1 tsk spiskummin

1 km cayennepeppar ( eller efter smak)

1/2 dl majsmjöl ( funkar med vetemjöl)

olja till fritering

sesamfrön

Tillagning:

Häll kikärtorna i ett durkslag/ sil och låt rinna av ordentligt.

Blanda häll i allt utom mjölet i en mixer, hacka ihop allt smaka av krydda mer om det behövs, häll sedan i mjölet och mixa ihop. Rulla till små puckar och vänd dem i sesam frön. Ställ in kylen så dem får sätta sig i ett par timmar. ( jag friterade dem på bilden efter ca 1 timme) .

Häll i olja i en kastrull och värm. Lägg ner några “puckar” åt gången låt fritera ca 2 minuter på varje sida rör de ej under tiden.

Lyft upp och låta rinna av på ett papper.

Mumsa på 🙂

Kommentar:

De på bilden friterade jag lite längre än 2 minuter på varje sida. Gjorde några senare och då blev 2 minuter på varje sida ganska lagom. Man får prova sig fram smiley