2 portioner

8 st. små bläckfiskar ( på Lidl går de under namnet bläckfisk filéer )

Fyllning

ben+ tentakler

3 färska chourico korvar ( modell mindre använde extra kryddade i dessa)

kan bytas ut mot 2 frp. bacon

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 rostade brödskivor

ca 1 dl vitt vin

fin hackade oliver ca 10 st.

olivolja

tandpetare

Ta ur benen och tentakler ur bläckfisken och hacka smått. Fräs upp den finhackade löken + vitlöken, lägg i bläckfiskhacket, även de färska chouricorna som “skalas” innan, hacka sönder allt och fräs ihop, peppra lite, på med vinet. Låt puttra ihop. Ta bort från värmen. Lägg sedan ner de rostade brödskivorna skurna i småbitar+ hackade oliver. Fyll sedan små bläckfiskarna med fyllningen och stäng igen dem med en tandpetare.

Sås

1/2 liten gullök

1 vitlöksklyfta

ca 3 msk tomatpuré

1 skvätt vin ca 1 dl + ca 2-3 dl vatten

1/2 -1 buljong tärning av valfri sort

peppar

olivolja

Fräs upp den finhackade löken + vitlöken. Lägg i tomatpuré, vittvin och vatten + buljongtärning, peppra lite grann. Lägg ner de fyllda bläckfiskarna och låt puttra under lock i ca 15 min.

Klart att servera.

Kan avnjutas med pommes eller ris.

Jag valde dock couscous idag, funkade det med.