Original recept
Ingredienser:

100 g smör eller margarin

2 ägg

1 1/2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 grädde eller mjölk

Glasyr:

100 g smör

1 dl socker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

2 påsar (á 35 g) mandelspån

eller 1 1/2 dl skållad, skalad , hackad sötmandel

(se under tips vad jag hade i min glasyr)

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj och bröa en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter.

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan.

Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Förbered under tiden glasyren.

Blanda samman ingredienserna i en kastrull.

Värm massan under försiktig omrörning tills allt samman blandat sig och tjocknat.

Bred glasyren på kakan

Flytta upp kakan till mitten av ugnen.

Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått färg.

Tips:

Jag vill ha lite mer glasyr därför gjorde jag så här

Min glasyr:

150 g smör

1 1/2 dl socker

3 msk vetemjöl

3 msk mjölk

100 g mandelflarn + 1 dl salta jordnötter

Resten gjorde jag precis som det står i receptet