Ingredienser ca 5port

Grytbitar av nöt

4-5 potatisar

1 gul lök

Två vitlöksklyftor

3 paprikor gärna olika färger för smaken o ögat

2 köttbuljongstärningar

1dl rödvin eller matlagningsvin

0.5dl tomatpuré

1l vatten

1 burk/ paket krossade tomater

2 tsk paprikapulver

2 lagerblad

2 msk smör

2 tsk gulaschkrydda (eller 1tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 krm cayennepeppar och 3 tsk paprikapulver)

Plocka fram ingredienser och förbered

Finhacka lök och vitlök eller pressa vitlöken

Skala och tärna potatisen

Skölj och dela paprika

Ta gärna en liten skål till kryddorna och förberedd dem

Jag använde gulaschkrydda och lite extra paprikapulver

Men det går lika bra med cayennepeppar, paprikapulver, salt och svartpeppar eventuellt lite piripiri eller tabasco för extra hetta

Köttbuljongstärningar och lagerblad

Då potatisen läggs i de sista 10-15min så täcker jag med vatten så dem inte blir bruna och fula

Fräs grytbitar, lök och vitlök i smör

Häll på kryddorna

Täck med vatten ca 1l

Häll i krossade tomater

ca 1 dl rödvin eller matlagningsvin för all del

1/2 dl tomatpuré och koka upp

Tips:

Jag väntar med att lägga i paprikan till sista 5 min då jag gärna vill ha bitar

Lägger man i dem från början kokar dem sönder och spåren av paprika försvinner Samma gäller potatisen, lägger man i de från början så kokas potatisen sönder till mos

Så potatisen lägger jag i när det är 10-15min kvar till servering

Paprikan när det är 5min kvar

Serveras med till exempel en klick Turkisk yoghurt eller gräddfil om så önskas

Smaklig måltid